ZEYTİNLİ ARITMA KÜÇÜLDÜKCE GÜÇLENDİ”

ZEYTİNLİ ARITMA  KÜÇÜLDÜKCE GÜÇLENDİ”

Edremit Zeytinli Beldesinde 4 belediyenin katılımı ile kurulan Zeytinli Biyolojik Arıtma Tesisi”nden Edremit ve Güre Belediyelerinin ayrılması sonrası işletme sorunlarını çözüp örnek bir işletme haline geldi.






Edremit'in Zeytinli Beldesinde 4 belediyenin katılımı ile kurulan Zeytinli Biyolojik Arıtma Tesisi”nden Edremit ve Güre Belediyelerinin ayrılması sonrası işletme sorunlarını çözüp örnek bir işletme haline geldi.

Edremit Belediyeler Birliği Başkanı ve Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Para sıkıntımız yok. Edremit ve Güre Belediyelerini birliğe katılmaya davet ediyorum” dedi.

Edremit, Güre, Zeytinli, Akçay ve Kadıköy Belediyeleri tarafından kurulan Edremit Belediyeler Birliği'nin (EBB) işlettiği `Zeytinli Biyolojik Arıtma Tesisi`nde Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özen ile birlikte Edremit Belediyeler Birliği Müdürü Aptullah Kesici'ninde katıldığı bir basın toplantısı yapan Edremit Belediyeler Birliği Başkanı ve Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 2009 -2012 yılları arası yapılan başarılı çalışmaları anlattı.

EDREMİT VE GÜRE'YE BİRLİĞE KATILIN” DAVETİ

Arıtma tesisi yapmak isteyen Edremit ve Güre Belediyelerini EBB'ye davet eden, Edremit Belediyesi ile halen daha bazı sorunların devam ettiğini açıklayan Başkan Hasan Arslan, `Zeytinli Biyolojik Arıtma Tesisi` için İller Bankasına müracaat edip yeni proje ile kapasitesinin 3 kat artırımı istedikleri ve projesinin onaylandığının bilgisini verirken ve Havran ilçesinin de birliğe katıldığını vurguladı.

Güre'de arıtma tesisi yok ama atıkların vidanjörler vasıtası ile arıtmaya geldiğini, Edremit Belediyesinin ise ilk hizmete girdiği günden bu güne hiç parasının ödenmemesine rağmen, evsel atıkların Arıtma Tesisi tarafından arıtıldığını tesisin kapasitesinin üzerinde aktif olarak çalıştığının açıklamasını yapan Başkan Hasan Arslan, Tesisteki 3 adet jeneratör, 8 adet pompa, 4 adet savaklar ile birlikte tüm sistem yenilendi. Yeni proje ile günlük kapasite 24 bin metreküpten 75 bin metreküpe yükselecek. Bu gün 34 bin ton su arıtmaya girdi. Tesiste bilgisayara bağlı Uzaktan İzleme ve Uyarı Sistemi” ile sistemin tüm arızaları cep telefonlarımızı dahi uyarıp, 24 saat kontrol altına tutuluyor. Eskiden arıtmada çamur atık çıkardı ve koku hat safhadaydı. Bu gün çamur yerine daha az miktarda prina halinde araç kasasına konulup çevreye faydalı hale getirildi” dedi.

EDREMİT KÖRFEZİNİN NEFES ALMA YERİ” ARITMADIR

EBB olarak `Zeytinli Biyolojik Arıtma Tesisi`nde çok önemli yatırımlar yapıp tüm sorunlarının çözüldüğünü açıklayan, gelip kontrol yapmak isteyenler günün her saatinde gelip kontrol yapabileceklerini, hatta çalışan personeli bile bu sırada geri çekebileceğini açıklayan Başkan Arslan, Edremit Körfezinin nefes alma yeri olarak `Zeytinli Biyolojik Arıtma Tesisi`dir. Her yapılan deniz ve su kontrollerinde arıtmanın yakınlarında çok temiz çıkarken, arıtmadan uzaklaştıkça sorunların artmakta olduğu gerçeği görüldü. Arıtma çalıştırmak büyük sorumluluk ister. Biz bu konuda çok ciddi mali disiplin içerisindeyiz. Bir kuruşun yapıyoruz. Kredibilitemiz çok yüksek ve bu gün Dünya Bankasından kredi istesek arzuladığımız krediyi hemen alırız” diye önemli bir iddiayı da ortaya attı.

BAŞKANDAN, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR”

Başkan Arslan, `Zeytinli Biyolojik Arıtma Tesisi`nin yenilenmesinde emeği geçen, büyük yardımlarını gördüğü ve açık destek veren Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Milletvekilleri ile eski Milletvekili İsmail Özgün'e, Edremit Kaymakamı Osman Tunç ile İl Kültür Müdürü Mustafa Çalkı, il ve ilçe müdürleri, Çevre İl Müdürlüğü Personeli, Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeline teşekkür etti. Konuyu ciddiye almaları ve sorunları çözmede yaptıkları destek nedeni ile kendilerini takdir ettiğini açıklayan Arslan, birlikte çalıştığı Edremit Belediyeler Birlik Müdürü Aptullah Kesici, Zeytinli Biyolojik Arıtma Tesisinde Su Ürünleri Mühendisi ve Tesis Sorumlusu Balkan Şahin, Laboratuar Sorumlusu Gültekin Okur'a da teşekkür etti. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı